Διατροφικές Συμβουλές που Απομακρύνουν το Άγχος

Ο οργανισμός, για να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά στην ένταση που υφίσταται σε περιόδους στρες, έχει αυξημένες ενεργειακές ανάγκες, καθώς οι καύσεις αυξάνονται. Γι’ αυτό, χρειάζεστε ουσίες όπως οι παρακάτω.

 

ΤΑ «ΝΑΙ»

Σύνθετοι υδατάνθρακες Καλύπτουν τις ανάγκες του οργανισμού, ενώ φαίνεται να συμβάλλουν και στην αύξηση των επιπέδων της σεροτονίνης (νευροδιαβιβαστή που έχει συνδεθεί με την ευχαρίστηση). Καλές πηγές είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης, το μαύρο ψωμί, το πλιγούρι και το καστανό ρύζι.

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β Είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος και η απορρόφηση και η διατήρησή τους στο σώμα επηρεάζονται αρνητικά από το στρες. Χρειάζεστε, λοιπόν, τρόφιμα όπως άπαχο κρέας, πουλερικά, όσπρια, γαλακτοκομικά, δημητριακά, ξηροί καρποί, καθώς η ανεπάρκειά τους σχετίζεται με εκνευρισμό και κακή διάθεση.

ω-3 λιπαρά οξέα Φαίνεται να προστατεύουν την καρδιά και τον εγκέφαλο από τις επιπτώσεις του στρες. Πηγές τους είναι τα λιπαρά ψάρια, ο λιναρόσπορος, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα καρύδια και η γλιστρίδα.

Μαγνήσιο Τα ιχνοστοιχεία και τα μέταλλα αποβάλλονται από το σώμα σε μεγαλύτερη ποσότητα όταν είστε στρεσαρισμένοι. Μάλιστα, ειδικά το μαγνήσιο, συμβάλλει στην αναστολή της υπερβολικής έκκρισης αδρεναλίνης και στην ελάττωση της πίεσης. Τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο είναι οι μπανάνες, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι ξηροί καρποί.

Αντιοξειδωτικά Το χρόνιο στρες αυξάνει την παραγωγή ελευθέρων ριζών, οξειδώνοντας ουσίες των κυττάρων και αποδυναμώνοντας τον οργανισμό. Για την ενίσχυση, λοιπόν, του ανοσοποιητικού, χρειάζονται αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C (Goji, πιπεριές), η βιταμίνη Ε (ελαιόλαδο, ξηροί καρποί), το σελήνιο (θαλασσινά, δημητριακά), τα καροτενοειδή και τα φλαβονοειδή (καρότα, σταφύλια).

ΤΑ «ΟΧΙ»

Λίπος Η υπερκατανάλωσή του μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα και να σας επιβαρύνει ακόμα περισσότερο σε καταστάσεις στρες.

Καφεΐνη Η αυξημένη κατανάλωσή της σε περιόδους πίεσης επιδεινώνει την κατάσταση, αφού διεγείρει το σύστημα εγρήγορσης του εγκεφάλου και την έκκριση αδρεναλίνης. Περιοριστείτε σε 2 καφέδες την ημέρα.

Junk food No comments needed here!

Με τρείς γρήγορες κινήσεις 

 

  • Δύο κουταλιές σούπας  Cacao Nibs Organig (σε smoothie/με γιαούρτι/μέλι)

Η κατανάλωση μικρής ποσότητας κακάο ιδίως το πρωί (αποφύγεται βραδινές ώρες) τονώνει τα νευρικά κύτταρα. Επίσης, το κακάο έχει ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες, που αποδίδονται στην περιεκτικότητά του σε φαινυλαιθυλαμίνη, ενώ μετά την κατανάλωσή του απελευθερώνονται ενδορφίνες, φυσικά οπιοειδή που έχουν αναλγητικές ιδιότητες και βελτιώνουν τη διάθεση. Περιέχει 3 νευροδιαβιβαστές που σχετίζονται με την προώθηση της ευδιαθεσίας τη σεροτονίνη, τη ντοπαμίνη και την φαινυλαιθομαμίνη!

  • Οκτώ Ποτήρια νερό / ημέρα

 Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό, κούραση και δυσκολία συγκέντρωσης

  • Ένα σακουλάκι απο τα μείγματα της WorkWell

Μπορείτε να πάρετε τα προτεινόμενα συστατικά απο εμάς και να τα βρείτε μόνοι σας, σε καταστήματα με βιολογικές τροφές και ξηρούς καρπούς

energy foods-04energy foods-02