Using Employee Recognition to Drive Success

Αναρωτιέστε ποιο είναι το όλο θέμα με την αναγνώριση των εργαζομένων; Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι εκφράζοντας εκτίμηση για το έργο των εργαζομένων μπορεί να επηρεάσει τη συνολική παραγωγικότητα της επιχείρησής σας.

Δείτε πώς η εκτίμηση των εργαζομένων μπορεί να οδηγήσει την επιχείρησή σας να είναι πιο επιτυχημένη και πώς να ξεκινήσετε.

 

Προγράμματα Αναγνώρισης Υπαλλήλων: Πώς να πάτε μπροστά λέγοντας Ευχαριστώ

Η αναγνώριση των εργαζομένων είναι κάτι περισσότερο από ένα ελαφρύ χτύπημα στην πλάτη. Ένα ισχυρό πρόγραμμα εκτίμησης μπορεί να βελτιώσει την ευτυχία των εργαζομένων, να βοηθήσει να κρατήσετε τους καλούς εργαζόμενους, και ναι…ακόμη και να επηρεάσει τη συνολική απόδοση της εταιρείας.

Όπως αναφέρθηκε πρόσφατα από την ‘Society for Human Resource Management’, το να αναγνωρίζονται τακτικά οι εργαζόμενοι για μια καλή εργασία έχει γίνει ένα απαραίτητο μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα του 2015, 80% των εταιριών δήλωσαν πως έχουν προγράμματα αναγώρισης και μάλιστα το 58% αυτών τα υλοποιούν συνδέοντας τα με τις επιχειρηματικές τους αξίες.

 

Κάνοντας την Αναγνώριση Προσωπική

Συνδέοντας τα προγράμματα αναγνώρισης της εταιρίας με τους στόχους, τις αξίες και την αποστολή της, οι εταιρίες είναι σε θέση να αναδείξουν το είδος της εστιασμένης / αφοσιωμένης εργασίας που θέλουν από τους υπαλλήλους τους.

Για παράδειγμα, αν η “καινοτομία” είναι μια βασική αξία για την εταιρεία σας, βεβαιωθείτε ότι ανταμείβετε όποιον την επιδεικνύει ανά πάσα στιγμή.

Ή αν η «ομαδική εργασία» αποτελεί υψηλή προτεραιότητα, τα μέλη της ομάδας πρέπει να αναγνωρίζονται δημοσίως και ιδιωτικώς όταν κάνουν κάτι καλό για την ομάδα τους. Ίσως ένας υπάλληλος δέχτηκε πλήθος καταγγελιών και παραπόνων από έναν δυσαρεστημένο πελάτη, έτσι ώστε οι άλλοι να μη χρειαστεί να τα ακούσουν – δώστε στον υπάλληλο αυτό κάποια εκτίμηση! Μην περιμένετε μέχρι να έρθει η ετήσια αξιολόγηση για να προσπαθήσετε να θυμηθείτε κάτι αξιοσημείωτο που έκανε ο καθένας όλο το χρόνο.

 

Υπάρχει μια Εφαρμογή για αυτό

Η τελευταία τρέλα στην αναγνώριση των εργαζομένων είναι οι εφαρμογές, τα προγράμματα, και οι ψηφιακές υπηρεσίες που κάνουν την αναγνώριση των εργαζομένων εξορθολογισμένη και με γνώμονα τα δεδομένα.

Τα προγράμματα αυτά επιτρέπουν στους μάνατζερς να διατηρούν έναν έλεγχο γύρω από το ηθικό των υπαλλήλων και να δίνουν σε όλους μια ώθηση με την αναγνώριση σε τακτική βάση.

Διαβάστε περισσότερα στο επόμενο άρθρο μας: Top 6 Apps for Employee Recognition

 

Τρόποι για να δείξετε την εκτίμησή σας στους Εργαζομένους

Eπιτρέψτε μου να υπενθυμίσω μερικούς τρόπους …. διότι κατα βάθος τους ξέρουμε, απλά συχνά οι ρυθμοί εργασίας μας δυσκολεύουν:

  • Πείτε ευχαριστώ!

Κυριολεκτικά πείτε τη λέξη «ευχαριστώ» σε έναν εργαζόμενο. Πείτε του κάτι καλό που έκανε κι ότι έχει παρατηρηθεί και θα εκτιμηθεί. Τόσο απλό. Αυτό μας προχωράει στο επόμενο σημείο …

  • Ξεκινήστε να παρατηρείτε

Αναθεωρείστε την ιδέα ότι οι εργαζόμενοί σας κάνουν καλή δουλειά, γιατί τους πληρώνετε. Στην πραγματικότητα, οι εργαζόμενοι κάνουν καλή δουλειά, για την προσωπική επιβράβευση που νιώθουν όταν είναι υπερηφανοι για τη δουλειά που κάνουν. Γι’ αυτό ξεκινήστε να παρατηρείτε.

  • Φωνάξτε το από τις στέγες

Κυριολεκτικά ή μεταφορικά; Μπορείτε να το κρίνετε εσείς. Δώστε τους υπαλλήλους αναγνώριση μπροστά στους συναδέλφους τους στο ενημερωτικό δελτίο υπαλλήλων, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον πίνακα ανακοινώσεων, ή σε ένα εταιρικό email.

  • Αυξήστε το πακέτο παροχών

Πηγαίνετε πέρα από τα βασικά και να αρχίστε να προσφέρετε ένα πιο ισχυρό πακέτο παροχών.

  • Παροχή επιτόπου υπηρεσιών (on site services)

Εταιρικό Μασάζ, δωρεάν φαγητό, κινητά, φορητοί υπολογιστές, ημέρες φρούτων, ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχιστεί… Οτιδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε για να κάνετε τη ζωή των υπαλλήλων σας πιο εύκολη, ειδικά ενώ είναι στην δουλειά, θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό.

Media